אודות

"חבש" היא מסעדה אתיופית ייחודית כשרה, שהוקמה על-ידי עמנואל הדנה, משפטן בן העדה האתיופית, במטרה לקרב לבבות בין העולים מאתיופיה לבין הקהילה הישראלית הוותיקה דרך – איך לא? – האוכל והתרבות. המסעדה מעוצבת כבקתה אותנטית בכפר אתיופי, פלטות התבשילים מוגשות למרכז השולחן על גבי סלסלה הנקראת "מוסב", וכל המסובים סועדים מצלחת אחת, ואף מאכילים איש את רעהו. האכילה בחברותא היא מהמנהגים היפים של העדה האתיופית, והיא נועדה להביע כבוד לזולת ולהעשיר את חיי החברה.

המנות, בהתאם למסורת, מוגשות בעיקר כתבשילים על מצע אינג'רה (פיתה אתיופית אוורירית וחמצמצה), המשמשת בו-זמנית גם לניגוב התבשילים המוגשים עליה. התבשילים מבוססים על חומרי גלם הנפוצים באתיופיה: קטניות כגון אפונה, עדשים וחומוס; שורשים כמו תפוחי אדמה, גזר וסלק; בשרים, ובהם עוף, כבש ובקר; ודגים. כך תוכלו למצוא בתפריט מנות דוגמת "ימסר אזפא" – סלט עדשים ירוקים, בצל קצוץ, פלפל, זנגוויל ושום, "דורו אלצ'ה וואט" – נתחי עוף וביצה חומה ברוטב כורכום עדין, ועוד ועוד.

לכבוד אלה המעוניינים להתנסות בשלל הטעמים של המטבח האתיופי, מציעה "חבש" שני סוגי פלטות מעורבות, צמחונית ובשרית, המכילות מגוון תבשילים. במקום תמצאו גם מבחר בירות אתיופיות, וקפה ("בונה"), הנקלה במקום מפולים טריים מאתיופיה, ושעל-פי המסורת לא מסיימים ארוחה טרם לגימת שלושה ספלים ממנו. בתיאבון!

שעות פעילות:
א – ה 11:00 – 23:00
ו 11:00 – עד שעה לפני כניסת שבת